Volume Slider version 1.3

Плъзгач за сила на звука /Volume Slider/

версия 1.3

 

Въведение

Volume Slider е просто приложение за Mac OS X, което ви позволява да контролирате силата на звука на компютъра си чрез плъзгач на малък прозорец, който можете да поставите навсякъде на екрана. Volume Slider има два компонента, включващи (1) малък плъзгач за звука с бутон за заглушаване на звука и (2) бутон за изключване на звука, който е отделен от плъзгача, което е полезно за бързо намаляване на звука.

Можете да избирате измежду който и да е от четирите малки прозореца като плъзгач за сила на звука.

     

Можете да изведете и отделен бутон за заглушаване, който може да бъде с размер от много малък до много голям.

 

Системни изисквания

Volume Slider изисква Macintosh OS X 10.4 или по-нова версия. Това е Universal Binary и ще работи както на Intel, така и на PowerPC Mac.

Цена

 

Volume Slider е дарение.

Това означава, че докато тази версия е напълно функционална и сте свободни да я използвате, моля, помислете да ми изпратите дарение.

 

Работил съм много часове за изготвянето на програмата и би било хубаво да бъда компенсиран за усилията си. Такива дарения биха ми помогнали да продължа да работя по програмата, тъй като със сигурност бих могъл да запълня времето си с дейности, различни от програмиране. Даренията могат да се извършват чрез PayPal на уеб сайта за тази програма. Никоя сума не е твърде малка.

 

Ако не искате да направите дарение, може да помислите за закупуване на един от моите скрийнсейвъри, които можете да намерите в

http://www.supermagnus.com/mac/

Като алтернатива, може да ме уведомите какво мислите за програмата. Докато, очевидно, предпочитам положителни коментари пред негативните, ще приема и двата. Благодаря!

 

Инсталиране нa Volume Slider

За да инсталирате Volume Slider, просто плъзнете програмата в папката с приложения /Applications Folder/. Може да го настроите така, че да се пуска автоматично всеки път, когато стартирате или се лог-нете. Това може да се зададе от системните предпочитания /System Preferences/.

 

Основно използване на Volume Slider

Когато приложението стартира за първи път, ще се появи прозорецът Предпочитания. Можете да изберете прозореца да се показва в хоризонтални или вертикални ориентации. Можете също така да изберете да използвате “обикновен” или “плаващ” прозорец. Обикновеният прозорец е същият, както повечето прозорци – той може да бъде покрит от други прозорци. Един плаващ прозорец винаги ще се опита да остане на върха на всички останали прозорци, така че да може да бъде лесно достъпен независимо от текущото приложение.

Снимка на прозореца с предпочитания.

 

Пример за това как може да изглежда обикновен прозорец. Той може да бъде покрит от други прозорци.

Пример за плаващ прозорец. Той ще “плава” над всички останали прозорци.

Отказ от отговорност

Volume Slider се предоставя “така, както е” и не се правят гаранции за неговата функция или за каквито и да било проблеми, възникващи в резултат на използването му.

 

Гаранция

Няма гаранция за тази програма.

 

История на версиите

Версия 1.3 (27 ноември 2007 г.):

 • Подобрена съвместимост със системи, настроени на формати, различни от тези в Съединените щати
 • Добавена е опция от менюто за заглушаване или незаглушаване на звука с ключова команда
 • Малки подобрения на интерфейса

 

Версия 1.2 (10 ноември 2006 г.):

 • Добавен е опционален бутон за заглушаване на звука
 • Сега тя е Universal Binary (ще работи чисто на Intel и PowerPC Mac)
 • Регулирането на плъзгача сега позволява по-плавно регулиране на силата на звука
 • Плъзгачът за сила на звука запаметява по-добре от преди местоположението на прозореца
 • Малки подобрения на интерфейса

 

Версия 1.1 (20 декември 2004 г.):

 • Поправен е проблем, при който плаващ прозорец няма да се покаже, ако Volume Slider е настроен да се появява при стартиране/лог-ване и iChat също е настроен да се появява при стартиране/лог-ване.
 • Volume Slider ще се настройва автоматично по отношение на настройките на силата на звука на системата.
 • Добавен е инструмент на върха на бутона за заглушаване, който описва какво прави, в случай, че не е ясно само по себе си.

 

Версия 1.0 (08 декември 2004 г.):

 • Първо пускане

 

Обратна връзка

Много бих искал да чуя всякакви отзиви за проблеми, бъгове, предложения, оплаквания и т.н. Ако смятате, че е полезно, бих искал да чуя от вас!

Изпратете имейл на Дейвид Ханауер – david@supermagnus.com

Тази програма може да бъде намерена на http://www.supermagnus.com/mac/volumeslider